Utolsó kommentek

Friss topikok

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A Bárányok hallgatnak, avagy a médiatörvény

2010.12.02. 22:22 rufus8 (törölt)

Nem, nem arról a horrorfilmről van szó, hanem egy másikról, amiben a pásztor kétharmados léptekkel kisétál a mezőre, felemeli a karját, és az addig békésen bégető, legelő nyájra üvölt. Sőt hangja akár a mennydörgés. „Kuss legyen!”

És attól fogva minden más lett. A bárányok hallgattak, és bégetni is csak külön engedéllyel mertek. Olyan hír terjedt a birkák között, hogy aki nem vezényszóra béget, azt egész egyszerűen levágják.

Meg aztán nem mindegy, hogy mit béget a nyáj. „Négy láb jó, két láb rossz” az például nagyon liberális szöveg, ez nem megengedett, még akkor sem, ha a szárny is lábnak számít. Meg aztán az is ráncba rántja a pásztornak a homlokát, ha valaki azt merészeli mondani, hogy nem elég a mező közepén heverészni, nem ártana jó legelőre vinni a bárányokat, mert legyünk őszinték naphosszat a kiszáradt kórókat rágcsálni, nem éppen felüdítő dolog.

Akkor mit kell mondani?

Szeretünk pásztor, imádjuk, ahogy lenyírod télvíz idején a bundákat, és imádjuk, hogy azzal nyugtatsz, hogy majd nyárra kinő. Imádjuk, hogy zöldellő legelőket ígértél, és száraz bogáncsot adtál. Te magad vagy a felelősség, és a tökéletesség. Te oltalmazol minket a farkasoktól, úgyhogy kérlek, hergeld még őket, talán nem elég mérgesek. Te magad vagy a tévedhetetlenség, te magad vagy a nyájban a többség, te magad vagy a passzát szél is. Éljen a pásztor! Éljen a pásztor!

Úgyhogy kedves bloggerek és arany-ifjak, szeressétek ti is a pásztort, és az ő 9 évig kinevezett földi helytartóját, mert különben cudar idők jönnek rátok. A legjobb, ha egy rossz szót sem szóltok, és egy betűt annyit sem vettek papírra. Ha mégis, akkor ne legyetek birkák. Dicsérjetek és a dicséret az annak is tűnjön, de értsük, hogy az valójában kritika.

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia 2010 médiatörvény nemzeti együttműködés rendszere

A bejegyzés trackback címe:

https://ujreformkorok.blog.hu/api/trackback/id/tr222489443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása