Utolsó kommentek

Friss topikok

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kedves eMGyé bácsi!

2010.11.25. 23:00 majdelmulik

Kedves eMGyé bácsi! 

Itt Polli, Állam Polli. Éppen osztálykiránduláson vagyok, de muszáj volt írnom a bácsinak, mert az osztályban is teljesen felborzolta a kedélyeket a bácsi kijelentése. Mindenki értetlenül áll, hogy ez hogy fordulhat elő, Magyarországon. Mindenki úgy tanulta a történelem órán, hogy az a rendszer már elmúlt, amibe a bácsi és a barátai vissza-visszatérnek, úgy szakmailag, mint emberileg. 

Tetszik tudni, mi még nem sokat fizettünk be a magánpénztárunkba, de az is miénk, nem szeretnénk, ha más látná hasznát azoknak a forintoknak, amiket mi már megkerestünk. Nem nagyon értjük, hogy egy tollvonással hogyan lehet ezt felülírni. Mindezt úgy, hogy még azt is el tetszik mondani, hogy mindezt úgy tetszenek csinálni, hogy mi erre felhatalmazást adtunk. Most szólok a bácsinak, hogy erre én és az osztálytársaim sem adtak felhatalmazást. Ezt csak úgy tetszik mondani. Még a bácsi barátai is állandóan ezzel jönnek. Szerintem félreértik a helyzetüket. Igen, a magyar választók adtak felhatalmazást, de nem arra, hogy olyan dolgokat tegyenek, ami már egy másik rendszer kiépítésének már a második lépései. Nem arra, hogy alapvető jogainkat csorbítsák, elvegyék. Ennek az országnak - bármilyen hihetetlen is ez a bácsinak - mi vagyunk a fenntartói. A mi pénzünkből tetszik dobálózni a számokkal. Mi termelünk, mi teremtjük meg a "rávalót".

Tetszik tudni az én anyukámék amikor a rendszerváltozás történt, akkor nagyon örültek. Azt gondolták, hogy olyan lehetőség nyílik meg előttük és Magyarország előtt, mellyel egy olyan demokratikus állam működését alapozhatják meg, amelyben hittek és hisznek. Nos, azt kell látnom, hogy a bácsi és a barátai mindent megtesznek az ellen, hogy a szándékuk és a törekvéseik megvalósuljanak. És a non plus ultra, hogy még azokat is elveszik tőlük és most már tőlünk, amelyek már megvalósultak, amelyek a mieink: a jogaink. 

Ezek szerint kár volt annyira törekedni ezért a demokráciáért. Szerintem a bácsi is van annyi idős, hogy bánhatja, hogy Kádár János bácsi után gyorsan nem nyújtotta be az igényét a "trónra" vagy esetleg a bácsi barátai közül valaki. Akkor talán most nem kellene mindent visszacsinálni. Rákosi Mátyás bácsi is hogy megirigyelné ezt az átrendeződést. Hogy sajnálhatja, hogy nem láthatja az utódait, ahogyan a bácsi is barátai a NÉP NEVÉBEN azt gondolják, hogy bérmit megtehetnek. 

Az is lehet, hogy akkor még nem így gondolkodtak. Netán, az lehet, hogy belátták, hogy csak így működhet egy rendszer? Hogy a kormány megzsarolhatja állampolgárait, akik egyszerűen tehetetlenek? Hogy fordulhatott meg a barátaiban ennyire a világ? Vagy mindig is így gondolkoztak, csak ezt nagyon jól titkolták?

Értetlenül állunk, és ahogyan elnézem, nem csak mi állunk értetlenül, hanem más országok sem értik, hogy ez a mai Európában, Kelet-Európában hogy lehetett megtenni. És azt hiszem, hogy ebben nem hagyjuk magunkat! Nem fogjuk kiszolgáltatottan és tétlenül nézni, ahogyan a bácsi és a barátai elrontják azt, amiért sokan küzdöttek! Nem, ezt már nem! 

Mindenesetre ha hazamegyek, akkor minden megtakarított pénzem elteszem a kispárna huzatba, ott biztosan jobb helyen lesz! A bácsi és a barátai újabb ötletbörzéje még hozhat meglepetéseket számunkra! Szóval az osztálypénz és a sajátom is megy a párnahuzatba! Csak, hogy megelőzzem, hogy még mindig legyen lejjebb! És igen, mindig van lejjebb! A bácsi és a barátai ebben nagyon jók - mindig lejjebb és lejjebb süllyednek az orbánizmusban, fideszizmusban, amely sokkal inkább hasonlít a szocializmusra, mint azt sokan gondolnák! 

Kedves eMGyé bácsi! Tessék ne elrontani azt, ami már megvan, azt ami már működik! Vagy tessék elmenni Kubába, ott biztosan tárt karokkal várná Fidel, az Önök elvtársa! Bár, Che nem örülne: ugyanis nem hitt az emberek kizsákmányolásában! 

Szép álmokat a bácsinak, már ha tud aludni! 

Polli 

http://allampolli.blog.hu/2010/11/26/kedves_emgye_bacsi

Szólj hozzá!

Címkék: nyugdíj szocializmus matolcsy nemzeti együttműködés rendszere állam polli nép nevében

A bejegyzés trackback címe:

https://ujreformkorok.blog.hu/api/trackback/id/tr882473913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása