Utolsó kommentek

Friss topikok

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Alkotmánytiprás

2010.10.26. 20:00 URK

Alkotmánytiprás, azaz az Alkotmánybíróság és magyar emberek alkotmányos jogai elleni támadás

 

A Magyar Köztársaság alkotmányát az Alkotmánybíróság védi, és nem a kormány. Minden kormánnyal szemben! Az, aki az AB-t támadja, az valójában a magyar emberek jogait támadja!

Szégyenteljes az Alkotmánybíróság hatáskörének megnyírbálása a népre hivatkozva. Az AB épp a kormány szakmai kontrollját teremti meg, a nép egységét, egyenlőségét, szabadságát, és az alkotmányos jogait védi, elsősorban a kormánnyal szemben. Félelmetkeltő, hogy most a népre hivatkoznak, miközben a népet is meg kívánják regulázni.

Merő arcátlanság, hogy a népet akkor ugrasztják össze az Alkotmánybírósággal, amikor ugyanazon intézkedéssorozatban a nép alkotmányról való szavazási jogát is el kívánják venni!

Narancsosok

 

Azt már jól tudjuk, hogy ez a Nemzeti "Együttműködés" Kormánya. De hogyan képzelheti magát döntőbírónak a nép és az Alkotmánybíróság között? Most, hogy mindkettőtől jogot kíván elvenni? Különösen cinikus, hogy – midőn mind a nép, mind az alkotmánybíróság jogait csorbítani kívánják –, a kormány kívánja magára ölteni döntőbíró szerepét, és azt gondolja, hogy eldöntheti mi az, amiben akár az Alkotmánybíróság, akár a nép dönthet!  Azt a kérdezzük: ki véd meg a Fidesz és a kormány alkotmánytipró intézkedéseivel szemben? A Fidesz-kormány a magyar emberek és az Alkotmánybíróság kárára kívánja hatalmát korlátlanná tenni! 

Ez oda vezet, hogy az Alkotmánybíróságnak fel kell lépnie ezen alkotmánymódosítások ellen, ha kell a nyilvánossághoz fordulva. Nekünk is meg kell védenünk az Alkotmánybíróságot! Védjük meg a Magyar Köztársaság Alkotmányát, és az alkotmányos jogainkat! 

Mi, Újreformkörök – akik a jogállamban és a demokráciában hiszünk – arra várjuk a választ: minden esetben módosítani fogják az Alkotmányt, ha az Alkotmánybíróság olyan döntést hoz, amely nem az eredeti elképzelésüknek megfelelő? Elfogadható az a magyarázat, hogy azoknak nem felel meg az alkotmányos jogok védelme,  "akik úgy döntöttek, hogy Magyarországon még soha nem látott mértékű változás legyen". Egyszeri "szavazófülkés forradalomnak" hazudott választási eredmény alapján azt mondhatják, hogy nem ér semmit az alkotmány? A szavazók 27%-ára hivatkozva tetszőlegesen csorbítható a 27% és a többiek bármely joga? Kormányzásra adott a nép felhatalmazást vagy jogfosztásra? Joguralom helyett narancsuralom? 

Ne feledd! A következő a Te vagyonod, a Te működésed, a Te hatósági engedélyed, a Te pered lesz!

No de: ki véd majd meg Téged a Fidesz-kormánnyal szemben??? 

2010. október 26.
Újreformkörök

Szólj hozzá!

Címkék: alkotmánybíróság alkotmány 2010 nemzeti együttműködés rendszere új reformkörök alkotmánytiprás

A bejegyzés trackback címe:

https://ujreformkorok.blog.hu/api/trackback/id/tr922401992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása