Utolsó kommentek

Friss topikok

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A rétes és a nyugdíjak

2010.11.30. 16:00 rufus8 (törölt)

Ami persze nem azt jelenti, hogy úgy nyúlik a nyugdíj, akár a rétestészta 

„Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére” Sőt nemhogy rétest, nyugdíjat sem. Szóval jó lesz vigyáznunk, mert a nemzeti kormány önző napi érdekből rá akarja tenni a kezét a jövőnkre. Kinevezték Selmeczi Gabriellát, aki most már nagyban játszik, eztán nem éri be néhány „friss kifli-csücsökkel”, most már az emberek megtakarításaira is fáj a foga.

A FIDESZ ráront a nemzetére? No ha arra nem is, mindenképp felelőtlenül cselekszik akkor, amikor a nyugdíjrendszer harmadik lábát gáncsolja el. Az állami nyugdíjalapban már most is hiány van… Mi lesz később? Az nekik „népmentő, nyugdíjmentő lánglelkű forradalmároknak” nem számít, mert most kell a pénz. Ha oda akarjuk adni, ha nem akkor is. Most már nem érdekli őket a NÉP véleménye, csak addig amíg rájuk szavaztak. Hiába tiltakozunk, azt mondják ácsi, nem úgy van az… „Erre kaptunk felhatalmazást”. Hát akkor népszavazzunk. Nyet. Az alkotmányosság már kellőképpen stabil, kár ilyenekre fecsérelni a szabadidőnket. Különben is, most forradalmi helyzet van. Szükség törvényt bont.

Akkor sem akarom odaadni a pénzemet, mert ha így teszek, 40 év múlva azon kapom magam, hogy ágytálba lóg a kezem, és sorban állok az ingyen konyhán, talán még arra sem fogja futni a nyugdíjamból. Mennyi lesz a „–12565 Ft?”

A baráti kormányunk erre vállat von, hogy „rendben, ha ragaszkodom hozzá”. Elveszi a pénzem 14 hónapra, kicsit feléli, majd ha a kompenzációra kerül sor, akkor azt mondja, hogy most arra nem fussa, meg különben is, a magam pecsenyéjét akartam sütögetni. Az állam többé nem kívánja gondomat viselni, ad 45 nap gondolkodási időt, és utána vége. Ha átlépek rosszul járok, ha maradok jól megbüntetnek, és elveszik a nyugdíjam 70%-át. Nekik ez a reális választási lehetőség? Ez nem választás, hanem zsarolás!

Úgyhogy, aki nem lép ’át’ egyszerre, nem kap „nyugdíjt” estére, pedig a nyugdíj nagyon jó, nyugdíjasnak az való…

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz nyugdíj népszavazás 2010 nemzeti együttműködés rendszere

A bejegyzés trackback címe:

https://ujreformkorok.blog.hu/api/trackback/id/tr302483908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása