Utolsó kommentek

Friss topikok

Facebook

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

“Amióta MR2 Petőfi Rádiót hallgatok, azóta jobban nő a hajam…”

2010.10.22. 16:30 Beke Károly

a zene kultúraAzt ugyan még értem, hogy válság van. Azt is értem, hogy “népnemzetileg” együttműködő Kormányunk a válság megfékezése érdekében, nincs rá jobb szó, egyszerűen lenyúlja eddigi nyugdíj megtakarításainkat. Azt azonban nem értem, hogy miért nem hagy bennünket nyugodtan élni? Miért jó az nekik, ha már autóvezetés közben is őket szidom? Eddig legalább ezt megúszták, hiszen volt mit hallgatnom.

Ez a rádió – melyet a minőségi kultúrát, minőségi zenét fontosnak és nélkülözhetetlennek tartó közönség nap, mint nap hallgat –, az MR2 Petőfi Rádió. Most úgy tűnik, ez is áldozata lesz egy olyan, Szalai Annamária nevével fémjelzett “cenzúrabirodalomnak”, amely a Nemzeti Együttműködés Rendszerének máza alatt bújt meg.

Az MR2 megszűnésével egy esély veszik el. Egy esély arra, hogy a múltból táplálkozó, de a jövőbe mutató kultúra új, minőségre vágyó generációkat neveljen. „A zene kultúra, a zene közszolgálat” – hirdette nem is olyan régen a rádió szlogenje. Milyen igaz ez…

Sokan vagyunk ma Magyarországon, akik minőségi szolgáltatást szeretnének. A közrendben, a közbiztonságban, a közellátásban, a fogyasztóvédelemben, a közigazgatásban, a közlekedésben, az egészségügyben, a környezetben, az oktatásban, a kultúrában, a közszolgálati médiában. Minőséget a mindennapokban: a közpolitikában, a közbeszédben és a közéletben.

Most mégsem látjuk a Kormány álláspontját, főképpen azon állami vezetőkét, akik a “Nemzeti Erőforrásért” – a magyar kultúráért, az oktatásért-nevelésért felelősek. Vajon egyszerűen csak hagyják, hogy a minőségi magyar kultúra egyik csatornája elhallgasson, elhaljon? Hagyják, hogy a magyar zenekarok nehezebb helyzetbe kerüljenek? Hagyják, és ezzel megfosztják a felnövekvő magyar generációt, generációkat is a minőségi magyar zene élményétől? Ha hagyják, akkor másképp cselekszenek, mint amit állítottak, amit mondanak.

Magyarként Európában, európaiként Magyarországon. A minőségi magyar és egyben európai kultúra mindenkinek jár! Hiszek ebben, és hogy megvédjük ezt, azt javaslom, minél többen csatlakozzunk ahhoz a kezdeményezéshez, amely a közös fellépés erejében bízva egy emberként áll a közszolgálati rádió mellett és ellenzi annak megszűntetését. Legyünk ott minél többen 2010. október 28-án este fél hétkor a Magyar Rádió Székháza előtti szimpátiatüntetésen! A minőségi magyar kultúra védelmében!

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra tüntetés minőség mr2 nemzeti együttműködés rendszere

A bejegyzés trackback címe:

https://ujreformkorok.blog.hu/api/trackback/id/tr352391229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása