Utolsó kommentek

Friss topikok

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A néma levente végre megszólalt

2010.10.29. 20:16 Beke Károly

"Esküszünk, hogy az olimpiai játékokon becsületes küzdő felek leszünk, és tiszteletben tartjuk a játékszabályokat. Lovagias szellemben veszünk részt a versenyeken, hogy dicsőséget szerezzünk hazánknak és jó hírnevet a sportnak." (Az olimpiai eskü szövege) 

Hazánkban él egy ember. Igen fontos beosztást, pozíciót tölt be. Az 1968-as mexikóvárosi olimpián B. Nagy Pállal, Fenyvesi Csabával, Kulcsár Győzővel és Nemere Zoltánnal olimpiai aranyérmet nyert a párbajtőrcsapat tagjaként. Ezt a sikerét az 1972-es müncheni olimpián, immáron egy másik összetételű csapat tagjaként, sikerült megismételnie. Ez szerintem egy dolgot biztosan jelent, hogy jó csapattag. Most már azt is tudjuk, melyik csapatban játszik!

Immáron több, mint négy nap telt el, és ma szólalt meg először. Igen, már több, mint 96 órája jelentette be a "népnemzeti együttműködést" vezető politikai párt frakcióvezetője, hogy a számukra kedvezőtlen döntés megszületése után, korlátozni kívánják az Alkotmánybíróság jogkörét. Mintha ez nem lenne elegendő, idén ki tudja hányadszorra, az Alkotmányt is módosítani fogják.

Most épp ilyen világot élünk. Ha valami nem tetszik nekik, akkor módosítanak rajta. Hogy az épp az általuk "együttműködésben" vezetett ország és nemzet demokratikus működését hivatott védeni? Áh, nem érdekes! Hogy "forradalmi" lendületük és hevületük közben épp elfelejtik azt, hogy pont ők voltak, akik ezt a rendszert nagyon jól használták az elmúlt években. Áh, az sem számít! Egy a fontos, a minél erősebb centrális hatalom, mindenki és minden felett. Na, ez számít, mert nem demokratikus!

Mindketten megszólaltak végre. Mondandójuk súlyos! Nagyon súlyos! Viktor nagyvezérünk szerint "nem az emberek igazságérzetét kell megváltoztatni, hanem azokat a régi szabályokat, amelyekbe beleütközünk”. Azaz, az emberekre, a népre hivatkozva bármit megtehetnek. Legalábbis szerinte.

Nem sokkal ezután, és miután találkozott elődjével, nyilatkozott Ő is. Bár ne tette volna! Az "emberek embere" szerint ugyanis a „az Országgyűlés demokratikusan megválasztott képviselőitől sem vitathatja el senki azt a jogot, hogy éljenek a választóktól kapott felhatalmazással, és mandátumukat a választók akaratának érvényesítésére használják. Ez nem csak joga, hanem kötelessége is a választott képviselőknek.” Furcsa a hasonlóság a két mondanivaló között, nem igaz? Vagy csak én látom így? Nem hiszem! Jobb lett volna, ha csendben marad, és szerdai győri útjához hasonlóan csak magánéletéről mesél.

Ma már tudjuk, Schmitt Pál, Magyarország Köztársasági Elnöke, nem az "emberek embere". Nem is a magyar demokrácia, az alkotmányosság őrzője. Ő jó csapatjátékosként, Orbán Viktor csapatában játszik. Kár, hogy a másik csapatban közel 7 millióan játszanak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz demokrácia orbán viktor alkotmánybíróság alkotmány 2010 schmitt pál kétharmad nemzeti együttműködés rendszere alkotmánytiprás

A bejegyzés trackback címe:

https://ujreformkorok.blog.hu/api/trackback/id/tr802408648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása