Utolsó kommentek

Friss topikok

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az AVH majd megvédi

2010.11.23. 17:00 rufus8 (törölt)

Az AVH majd megvédi az alkotmányt? Á dehogy…

 
Az új kormány „arra kapott felhatalmazást”, -na persze a központi duma szerint- hogy az eddigi rendszert eltörölni, és igazi rendszerváltást hozni kis hazánknak. A fülkeforradalmárok már úgy várták ezt, akár a messiást. Sőt úgy vésték be az „X”-et a szavazólapra, hogy azóta is ott a nyoma az asztalon.
 
Kérem szépen. A „rendszermegváltás” folyamatban van. Új szimbólumrendszer, új szöveg, mint nemzeti kormány, Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, nemzeti Erőforrás, nemzeti összefogás, nemzeti babgulyás, nemzeti nemzet.
 
Csak egy valami nem fér a fejembe. Biztos bennem van a hiba, de képtelen vagyok megérteni azt, hogy egy olyas valaki, aki görcsösen akarja kiradírozni a pre-viktoriánus kort a „liberális-kommunista”, Gyurcsányista, Hiller Pista idők minden mozzanatát, az hogy veszi a bátorságot, hogy rögtön két AVH-t is létrehozzon az országban.
 
Gondolok itt az egykori NBH-ra, ami most büszkén viseli az Alkotmányvédelmi Hivatal –nevet, valamint az egykori APEH-re, mely a VPOP-vel történt házassága után Nemzeti Adó- és Vámhivatal lesz. Noha egyiket sem keresztelték AVH-nak, nem kell hozzá nagy képzelőerő, kézen fekvő az elnevezés, már bocsánat.
 
Sőt még inkább találó, ha az alkotmányosságot laposra taposó kormányunkra tekintünk. Nem számít az alkotmány, a jogrend. Az nem más, mint egy letűnt kor bilincse, ami nem gátolhatja a haladást. Én viszont úgy gondolom, hogy az alkotmány, mint alaptörvény a garancia, a szükséges gát, amely megvédi az emberek jogait, biztosítja és lefekteti a demokratikus állam alapértékeit, és megvédi a társadalmat az önkénytől egy kiszámítható, és demokratikus világot teremtve ezzel. Nekem ezt jelenti az alkotmány, és nem tűröm, hogy mások lábbal tiporják.
 
Ki védi meg azt az alkotmányt, amit azelőtt soha nem kellett megvédeni, mert soha senki nem akarta bántani? AVH-k, Köztársasági elnök, Alkotmánybíróság? Ma sajnos nem ismerek senkit, aki ezt képes lenne megtenni. Egyet viszont nem szabad elfeledni: Az alkotmány soha nem a hatalomért, hanem mindig az itt élő emberekért kell, hogy legyen. Aki az ellenkezőjén fáradozik, annak nincs helye a demokratikus közéletben.

Szólj hozzá!

Címkék: szabadság alkotmány avh 2010 önkény nemzeti együttműködés rendszere

A bejegyzés trackback címe:

https://ujreformkorok.blog.hu/api/trackback/id/tr812466181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása